Keputusan UPSR

Keputusan UPSR

Murid yang mendapat keputusan:

5A = 4 orang

TAHNIAH........

Kepada murid-murid dan semua guru terima kasih kerana peratus peperiksaan meningkat.

Tahniah ......
Tahniah......
Tahniah .....

AKTIVITI PRA SEKOLAH SK KELIBANG 2011

LAWATAN SAMBIL BELAJAR : Lawatan sambil belajar Pra Sekolah ke Tasik Dayang Bunting, Pulau Singa dan Pulau Beras Basah. Lawatan ini telah disertai oleh murid Pra dan juga waris.

Gambar Catatan :GRADUASI PRA SEKOLAH SKK 2011 : Murid pra sekolah telah diraikan dalam satu majlis graduasi khas murid Pra daerah Langkawi sebagai simbolik tamat pengajian untuk tahun 2011. Terima kasih kepada semua yang terlibat secara langsung dan tidak langsung dalam menjayakan majlis ini. Tahniah kepada PPD langkawi kerana berjaya menganjurkan program ini dengan jayanya.

Gambar Catatan :


PEMERIKSAAN GIGI PRA SEKOLAH : Pemeriksaan gigi untuk murid pra oleh klinik kesihatan Kuah. Pemeriksaan gigi murid di lakukan secara berkala dan adalah aktiviti tahunan untuk semua murid di sekolah rendah. Murid telah didedahkan dengan berbagai cara dan teknik yang betul dalam penjagaan gigi. Murid telah di ajar secara teori dan praktikal bagi memahirkan murid melakukan kaedah yang betul semasa membersihkan mulut dan gigi mereka.

Gambar Catatan :


SAMBUTAN HARI LAHIR : Setiap tiga bulan pra sekolah akan mengadakan majlis sambutan hari lahir untuk semua murid pra. Murid yang hari jadi mereka dalam jangka masa tiga bulan tersebut akan dikumpul dan majlis sambutan hari lahir akan dibuat serentak.

Gambar Catatan :


PRA SSK 2011

PENYERAHAN WANG BANTUAN PERSEKOLAHAN RM 100

Bantuan khas awal persekolahan sebanyak RM 100 akan diberi kepada semua murid  akan bermula pada :
pukul 10.30 pagi  sehingga 1.00 tengahari di kelas masing-masing.
by seri tanjung

JAMUAN AKHIR TAHUN 2011 / MAJLIS PERPISAHAN PKKO

10/11/2011 : Jamuan ini telah berlansung di Hotel Grand Continental sebagai acara tahunan sekolah dan juga sempena majlis perpisahan Pn. Hanani bt Ali (PKko 2009-2011). Beberapa hadiah dan cenderahati dari pihak sekolah dan murid telah disampaikan kepada Pn. hanani yang telah berpindah ke negeri Perak. Majlis ini juga adalah bertujuan meraikan semua guru yang telah banyak memberi sumbangan sepanjang tahun 2011 ini.

Terima kasih kepada semua AJK majlis jamuan dan Kelab Kebajikan Guru yang telah bertukus lumus merangcang dan menguruskan supaya majlis ini berjalan dengan lancar. terima kasih juga kepada semua yang terlibat sama ada secara langsung dan tidak langsung dalam menjayakan majlis ini.. Semoga berjumpa lagi di tahun 2012...

Gambar Catatan :


by street2mat

HARI ANUGERAH CEMERLANG KE-43 SK KELIBANG TAHUN 2011.

14/11/2011 : Hari Anugerah Cemerlang ini telah dirasmikan oleh En. Marzuki Daud (Timb. PPD Langkawi). Dewan Enggan 2 Hotel Grand Continental menjadi tempat ibu bapa, waris dan warga SKK berkumpul bagi meraikan murid-murid yang cemerlang samada dalam bidang kurikulum dan juga ko-kurikulum untuk tahun 2011 ini. Pengiktirafan  juga telah diberi kepada waris dan mereka yang banyak menyumbang jasa kepada pihak sekolah dalam berbagai perkara, terutamanya membantu guru meningkatkan prestasi murid dalam aktiviti kurikuilum dan juga ko-kurikulum.

Penyampaian hadiah dan anugerah telah disempurnakan oleh NYDP PIBG En. Anuar b. Che Ahmad, pihak pentadbir sekolah dan kemuncak penyampaian anugerah-anugerah khas, disampaikna oleh Timb. PPD. Daerah Langkawi En. Marzuki B. Hj Daud. Sekalung penghargaan dan ucapan terima kasih kepada Jawatankuasa Hari Anugerah Cemerlang ke-43 SKK 2011, JPN Kedah, PPD Langkawi, Masjid Nur Al-Hidayah, Pejabat Zakat Langkawi, Waris-waris, Pengerusi dan AJK PIBG, Guru-guru serta orang perseorangan dan semua yang terlibat secara langsung atau tidak langsung dalam menjayakan semua aktiviti kurikulum dan ko-kurikulum demi kejayaan anak-anak SK Kelibang sepanjang tahun 2011.
by Mus/street2mat

MAKLUMAN : KEPADA SEMUA GURU DAN STAFF SKK / JAMUAN AKHIR TAHUN

10/11/2011 : DIMAKLUMKAN KEPADA SEMUA WARGA SKK YANG DIKASIHI. PADA HARI INI (10.11.2011/KHAMIS) AKAN DIADAKAN SATU JAMUAN MAKAN TENGAHARI ANJURAN KELAB KEBAJIKAN GURU 2011 SEBAGAIMANA BUTIRAN BERIKUT :

TEMPAT        :   HOTEL GRAND CONTINENTAL.
TARIKH         :   10 NOVEMBER 2011
MASA            :   1.30PM
ANJURAN      :   KELAB KEJIKAN GURU SK KELIBANG

JAMUAN AKHIR TAHUN INI JUGA SEMPENA JAMUAN PERPISAHAN PKKO ( NORHANANI BT ALI).  SEMUA GURU DAN STAFF DIJEMPUT KE MAJLIS.

DIHARAPKAN SEMUA STAFF DAN GURU DAPAT SAMA-SAMA MEMERIAHKAN MAJLIS  YANG AKAN BERLANSUNG INI... MAJLIS INI KHAS UNTUK ANDA, SELAMAT DATANG..

DIMAKLUMKAN, SEKIAN TERIMA KASIH...

by S/U kelab Kebajikan Guru...
dicatatkanstreet2mat

MAJLIS QURBAN / JAMUAN SK KELIBANG TAHUN 2011

09/11/2011 : Sk kelibang telah mengadakan satu program kurban sempena hari raya Aidiladha 2011. Program ini telah berlansung dengan meriah hasil kerjasama ibubapa murid dan staf SKK. Dua ekor lembu telah dikorbankan dalam majlis ini hasil sumbangan daripada guru dan ibu bapa yang mengambil bahagian untuk aqiqah anak mereka. Sembelihan diada sehari awal dari majlis jamuan yang diadakan pada hari ini.

Beberapa program telah disusun bagi memeriahkan lagi program ini. Diantara program yang berlangsung ialah ceramah sempena hari raya korban oleh guru SKK, aktiviti gotong royong memasak ibu bapa dan guru, pertandingan mewarna, eja betul (BM, BI, Jawi) dan jamuan makan tengahari untuk semua murid dan warga SKK.

Semoga kerjasama dan amal ibadat qurban yang dilaksanakan mendapat keberkatan daripada Allah Ta'ala.
Terima kasih kepada semua yang terlibat dan bertukus lumus menjayakan program ini. Anda semua terbaik, insyaAllah..

Gambar Catatan :

by street2mat